IMA Abacus Mental Arithmetic, Kids Learning, Children Learning, IMA Academic, Sensory, Programmes, Foundation, Education, Creative Thinking, IMA, Abacus, Mental Arithmetic, Centre, Franchise, Learning Centre, Children Learning Centre, Enrichment Centre, Mental Arithmetic Learning Malaysia, Abacus Learning Malaysia IMA Abacus Mental Arithmetic, Kids Learning, Children Learning, IMA Academic, Sensory, Programmes, Foundation, Education, Creative Thinking, IMA, Abacus, Mental Arithmetic, Centre, Franchise, Learning Centre, Children Learning Centre, Enrichment Centre, Mental Arithmetic Learning Malaysia, Abacus Learning Malaysia
Pengenalan Syarikat Sejarah Syarikat IMA Akademik Staf IMA Militon IMA Testimoni IMA Tanggungjawab IMA Penyempurnaan IMA Anugerah & Pengiktirafan IMA
Tutup  X

Testimoni IMA

 

 

Testimoni Daripada Ibu-Bapa (Murid Melayu) – 2017

Anak sulung saya berumur 8 tahun dan anak yang kedua pula berumur 7 tahun. Berdasarkan kepada apa yang saya lihat, Saya mendapati mereka berasa seronok dalam porses pembelajaran ini dan juga lebih fokus dalam pelajaran mereka. Pembelajaran ini diadakan secara teratur dan sistematik. Saya merasakan bahawa program IMA meneyelesaikan serta melatih bahagian kiri dan kanan otak. Ia juga mengasah otak anak saya untuk menjadi lebih fokus dan kreatif. Saya juga dapat melihat bahawa mereka mampu untuk membuat keputusan sendiri dan sudah tentunya saya amat gembira dengan pekara itu. Ia juga sangat membantu anak-anak saya dalam subjek Matematik. Mereka menjadi lebih berdikari dalam kerja rumah mereka. Saya berfikiran bahawa, program IMA adalah bagus dan ianya tidak mampu ditandingi dalam melatih otak anak-anak. Selain itu, saya juga dapat melihat anak saya sangat berminat dalam pembelajaran ini kerana teknik-teknik yang digunakan oleh tenaga pengajar di IMA dalam mengendalikan sesi pembelajaran adalah amat menyeronokkan.

Testimoni Daripada Ibu-Bapa (Murid Cina) – 2017

Anak saya mula mendaftar dengan program IMA sejak dia berumur 4 tahun. Ia dapat meningkatkan daya ingatan, imaginasi serta kreativiti selepas menghadiri kelas program IMA. Saya rasa sekiranaya persekitaran itu bagus untuk pembelajarannya, maka kami harus memberikannya peluang. Di sekolah, keupayaan dia untuk menjelaskan dan bertutur telah dapat diperbaiki dan saya sendiri juga dapat merasakan begitu. Tenaga pengajar IMA juga sangat bertanggung jawab. Oleh sebab itu, kami sebagai ibu-bapa turut berasa yakin dan lega. Selepas mempelajari abakus dan mental arikmetik, daya ingatan anak saya juga telah dapat ditingkatkan. Sebagai contoh, dia boleh menceritakan aktiviti hariannya dengan jelas. IMA bukan sahaja mengajar abakus dan mental arikmetik tetapi ia juga mengalakkan serta memperkuatkan daya ingatan dan teknik pemerhatian. Oleh sebab itu saya merasakan ia adalah wajar utuk dicuba. Seperti yang dinyatakan, program IMA bukan sahaja mengajar empat jenis asas pengiraan matematik sahaja tetapi ia juga memperbaiki daya ingatan anak saya dan pemerhatiannya juga. Jadi, inilah sebab utama saya rasa IMA merupakan sebuah pusat

pendidkan yang menjalankan tugas mereka dengan penuh tanggungjawab.

Testimoni Daripada Ibu-Bapa (Murid India) – 2017

Saya mempunyai dua anak yang sedang mempelajari program IMA. Mereka berdua mula mengikuti program IMA ini sejak berumur 5 tahun lagi. Bagi saya ia adalah satu program yang bagus untuk perkembangan IQ. Mereka dapat mengira dengan lebih cepat dan juga dalam peneyelesaian masalah. Anak-anak saya juga dapat memberi tumpuan yang sepenuhnya dalam setiap mata pelajaran di sekolah. Teknik pengajaran cikgu mereka juga amat kreatif. Oleh hal yang demikian, anak-anak saya mudah faham. Mereka juga ternyata begitu teruja untuk mengikuti program IMA ini kerana mereka telah mempunyai pemikiran yang kreatif dan juga teknik yang tepat dalam menggunakan abakus. Sistem abakus adalah dimana mereka boleh membuat pengiraan dengan cepat dalam kelas dan mampu untuk mencapai markah yang tinggi dalam subjek Matematik. Bagi pemikiran kreatif, mereka boleh bercerita berdasarkan kepada soalan yang diberi dan menyiapkannya dalam tempoh masa yang singkat.

Anugerah Pusat IMA Prestasi Terbaik – 2014

Sebuah kejayaan bergantung kepada kerjasama berpasukan dan usaha yang gigih. IMA mempunyai banyak tenaga pengajar yang berkualiti dimana mereka datang daripada latar belakang yang berbeza. Mereka telah menceburi bidang pendidikan dan mempunyai pengalaman yang luas. Selain itu, mereka turut berkongsi semangat dan nilai serta teknik yang diajar kepada murid bagi memastikan murid dapat mencapai prestasi kemuncak mereka dalam persekitaran yang sentiasa berubah ini. Dengan adanya sikap yang baik, semuanya mungkin berlaku di IMA. Setakat ini, IMA berkembang dengan pesat dan cepat. Marilah menyertai keluarga IMA untuk peluang kerjaya yang baik. Tahniah kepada semua pemenang.

Anugerah Juara Keseluruhan IMA – 2014

Kami telah mencuba dengan sedaya upaya dalam pertandingan antarabangsa IMA 2014. Kami berharap murid kami akan menjadi lebih rajin berbanding sebelum ini. Kami juga ingin menyatakan penghargaan kepada tenaga pengajar yang telah berusaha dengan amat gigih untuk melatih murid-murid bagi menghadapi pertandingan kali ini. Kami tidak menyasarkan wang tunai dan hadiah sebagai motivasi ketika melatih murid-murid ini. Matlamat kami hanya bertujuan untuk meningkatkan persepsi penglihatan dan keupayaan pembelajaran untuk mencapai keputusan yang cemerlang. Terima kasih.

Kami dari Egypt. Ini merupakan kali ketiga kami menyertai pertandingan antarabangsa IMA. Kami berasa amat bangga dengan prestasi murid-murid kami. Kami menerima 9 trofi dan kami sangat gembira kerana ini merupakan satu pencapaian yang cukup membanggakan. Sekali lagi, kami ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada banyak pihak yang telah membantu murid kami. Murid-murid berasa teruja. Mereka mempunyai pemikiran dimana memenangi hadiah akan mampu mengubah hidup mereka. Kami bangga dengan pasukan kami, murid-murid dan negara kami. IMA terbaik!

Kami dari negara Palestin. Kami berasa amat gembira kerana salah seorang daripada murid kami muncul juara dalam pertandingan antarabangsa IMA 2014. "IMA, IMA, Saya suka anda!

Kami dari Sri Lanka. Kami bangga dengan anak-anak kami yang telah memperoleh kejayaan dalam pertandingan kali ini. Kami telah bersaing dengan banyak peserta dari luar negara. Ini merupakan kali pertama kami menerima sebgitu banayak anugerah. Kami mengucapkan terima kasih dan juga kepada pihak yang telah menyokong kami. Murid-murid ini semua cukup berdedikasi dan komited untuk berjaya. Kami juga mengambil kesempatan ini untuk berterima kasih kepada ibu-bapa yang telah hadir ke acara ini dari Sri Lanka. Kami juga ingin menzahirkan penghargaan kami dan juga ucapan terima kasih yang tidak terhingga kepada pihak penganjur kerana telah menjayakan acara in terutama sekali Encik Sam. Beliau telah menyediakan semua fasiliti kepada kami. Selain itu, kami juga ingin mengucapkan tahniah kepada mereka yang telah menunjukkan prestasi terbaik dan juga telah mengharumkan nama negara kami Sri Lanka di persada anatarabangsa. Kami baru sahaja memulakan program IMA pada tahun 2014, dan kini sudah mempunyai bilangan 400 murid. Murid-murid ini telah menunjukkan peningkatan yang mendadak dalam subjek Matematik. Program IMA telah menjadi terkenal di Sri Lanka. Kami berhasrat untuk memperluaskan dan meningkatkan lagi bilangan murid pada tahun 2015. Kamu berjanji untuk kembali dengan pasukan yang lebih besar selepas ini dan menyasarkan untuk

memenangi lebih banyak trofi. Akhir sekali, kami berharap untuk menjadikan Sri Lanka dan program IMA

terkenal di peringkat global. Terima Kasih.

 

Ia merupakan satu penghormatan bagi kami untuk menghadiri Pertandingan Antarabangsa IMA edisi ke-14. Acara ini adalah sesuatu yang istimewa, persediaan yang rapi serta kehadiran yang baik daripada para peserta. Pihak kami mewakili negara-negara Arab di Teluk Parsi (GCC), seperti Kuwait, Qatar dan Bahrain serta Arab Saudi, Jordan, Oman, Emiriah Arab Bersatu dan juga benua Afrika. Kami amat teruja dan merasakan bahawa IMA sedang berkembang dengan pesat. Pertandingan ini dianjurkan dengan teratur serta sistematik. Para murid menjadi keutamaan kami kerana mereka inilah yang bakal menjadi pemimpin masa depan negara. Kami sentiasa bersedia untuk hari esok. Penyertaan dalam kejohanan ini merupakan satu platform untuk mempersiapkan para murid bagi masa depan kerjaya mereka. IMA bukan sahaja merupakan satu program tetapi juga bertujuan dan mampu untuk mengembangkan kedua-dua belah otak anak-anak. Selain itu, program IMA ini mampu membawa murid mencapai prestasi kemuncak. Bagi pihak kami ingin menzahirkan penghargaan kerana menganjurkan kejohanan ini. Ini juga merupakan satu cabaran kepada francais IMA di seluruh dunia. Ianya akan menjadi nilai tambahan kepada para murid pada masa hadapan. Kejohanan

antarabangsa IMA ini merupakan satu acara yang telah dianjurkan dengan penuh jayanya. Terima Kasih.

Testimoni 3 Pemenang Daripada Kumpulan F Dalam Kejohanana Antarabangsa IMA 2014

Kami berasa gembira kerana usaha anak kami dibuktikan dalam kejohanan ini. Program IMA membantu daripada segi keupayaan pemikiran. Selain itu, kami juga menghargai para guru sepanjang dedikasi mereka. “IMA terbaik!”

 

Testimoni 3 Pemenang Daripada Kumpulan E Dalam Kejohanan Antarabangsa IMA 2014

Kami mendapati anak-anak kami mempunyai pemikiran yang lebih baik dan ia telah diterjemahkan dalam proses pembelajaran. Sebagai contoh, mereka mempunyai keupayaan untuk menghafal perkataan bahasa melayu dan inggeris dengan kadar yang cepat. Selepas menghadiri program IMA sejak beberpaa tahun ini, anak-anak kami mampu untuk bertindak balas dengan cepat ketika menjawab soalan Matematik atau subjek-subjek lain. Kami juga ingin berterima kasih kepada para guru yang mengajar dalam program IMA ini. “IMA, IMA, Saya suka anda!”

Testimoni 3 Pemenang Daripada Kumpulan D Dalam Kejohanan Antarabangsa IMA 2014

Ini merupakan penyertaan kali kedua anak kami dalam kejohanan antarabangsa IMA. Mereka telah mempelajari program IMA lebih kurang untuk tempoh masa 2.5 tahun. Kami ingin mengucapkan terima kasih atas sokongan dan memberi latihan yang berterusan dan secukupnya sebelum kejohanan ini. Melalui program IMA, daya ingatan anak-anak kami telah ditingkatkan dan mereka juga dapat praktis ejaan dan juga matematik dengan cepat. Sebagai contoh, mereka sudah boleh membuat latihan soalan darab seawal umur mereka.

Testimoni 3 Pemenang Daripada Kumpulan C Dalam Kejohanan Antarabangsa IMA 2014

Kami agak terkejut dimana anak kami berjaya memenangi trofi sedangkan mereka baru mneghadiri kursus IMA ini hanya dalam tempoh masa yang singkat. Para guru mereka telah memberi sokongan kepada kami untuk menyertai kejohanan ini kerana merasakan mereka mampu untuk menjawab soalan dengan cepat. Oleh sebab itu, kami memberi peluang kepada anak kami untuk mencuba. Para murid saya dapat menyesuaikan diri dengan cepat serta mempunyai sikap yang baik dalam mempelajari program IMA. Abangnya juga berjaya memenangi trofi. Oleh hal yang demikian, kami menggalakkan lebih ramai ibu-bapa memberi peluang kepada anak mereka untuk mendedahkan mereka kepada kejohanan-kejohanan besar sebegini.

Testimoni 3 Pemenang Daripada Kumpulan B Dalam Kejohanan Antarabangsa IMA 2014

Kami mendapati anak-anak kami amat menyukai program IMA kerana mereka menikmati prosoes pembelajaran ini dalam kelas. Terima kasih diucapkan kepada para guru kerana telah berjaya meningkatkan mutu pembelajaran anak kami.

Testimoni 3 Pemenang Daripada Kumpulan A Dalam Kejohanan Antarabangsa IMA 2014

Anak kami telah mengikuti program IMA selama setahun. Keupayaan memberi tumpuan juga telah mampu ditingkatkan serta kami juga mendapati mereka kini menjadi seorang yang lebih penyabar berbanding sebelum ini apabila mereka melakukan sebarang aktiviti.

Kami ingin menyatakan rasa syukur kepada para guru yang telah memberi motivasi kepada mereka untuk mencapai keputusan cemerlang dalam kejohanan ini. Tenaga pengajar selalu memberi soalan dan latihan dalam persediaan untuk mengahadapi kejohanan ini. Kami mendapati program IMA telah meningkatkan daya ingatan mereka kerana keupayaan mereka untuk menghafal banyak benda dengan mudah. Kebiasaannya, pengiraan anak-anak ini jauh lebih cepat berbanding kami. Selain itu, kami juga berfikiran bahawa semua staf IMA sangat bertenaga dan bersemangat. Mereka telah menunjukkan keinginan dalam kerja mereka. Kami suka IMA!

Kami datang dari Egypt. Ini merupakan kali kedua kami menyertai kejohanan ini yang dinajurkan oleh IMA. Kami berbesar hati dengan para murid kami kerana mereka telah menunjukkan prestasi yang cemerlang dengan memenangi tiga trofi tanpa dijangka. Mereka melakukan tugas denga cemerlang dalam latihan. Anak-anak juga begitu fokus semasa sesi praktis program IMA dijalankan. Oleh hal yang demikian, mereka berhak untuk menang berdasarkan usaha gigih yang telah mereka lakukakan. Secara konklusinya, ini merupakan hari yuang paling bermakna dalam hidup kami.
"Timur, Barat, IMA terbaik"Kami datang dari Johor Bahru. Anak kami yang berumur 6 tahun telah memenangi tempat ketiga dalam kejohanan ini. Dia sangat teruja. Kami boleh lihat anak kami telah menunjukkan peningkatan yang baik dalam subjek Matematik. Dia juga menjadi lebih konfiden kerana sekrang dia mampu untuk mengira dengan laju. Kami juga ingin mengucapkan terima kasih kepada cikgu Candy yang telah melatih anak kami dengan tekun sebelum kejohanan.Anak kami amat gembira kerana mereka telah dianugerahkan antara 3 pemenang di kejohanan antarabangsa IMA 2012. Selepas mengikuti program IMA ini, subjek matematik mereka juga telah meningkat dengan banyak. Mereka berupaya untuk membuat pengiraan dengan cepat. Selain itu, program ini menyedarkan kami tentang kepentingan fungsi otak kanan terutama sekali Pemikiran Kreatif yang telah menerima tindak balas yang baik daripada para murid.Kami amat gembira meneyertai Kejohanan antarabangsa IMA 2012. Semua peserta sangat teruja. Kami rasa kejohanan yang dianjurkan oleh pengurusan IMA ini dikendalikan dengan amat teratur dan sistematik sekali. Kerja penyediaan telah dilakukakn 6 bulan sebulan kejohanan ini berlangsung. Terima kasih kepada semua yang telah berusaha dengan gigih untuk menjayakan penganjuran ini. Tambahan pula, kami juga ingin menzahirkan penghargaan kepada bahagian penyelidikan dan pembangunan kerana telah membangunkan program ini dan ianya sememangnya amat membantu generasi baru dan yang akan datang.Kami datang dari Turkey. Ini kali pertama kami menyertai kejohanan ini. Kami bangga kerana menjadi sebahagian daripada keluarga IMA. Kejohanan ini telah diadakan dengan jayanya.Pengurusan dan tenaga pengajar IMA amat hebat. Tiada orang yang kalah dalam kejohanan ini. Semua peserta adalah pemenang. Sekian Terima Kasih.Pencapaian Carolyn telah meningkat dengan drastik. Dia menjadi lebih berhati-hati dalam Matematik. Cikgu di sekolah Collins telah memberi komen yang Carolyn amat cepat dalam pengiraan Matematik. Collin dan Carolyn telah menghadiri program IMA sejak lebih setahun lalu. Saya boleh lihat banyak peningkatan dalam subjek Matematik di sekolah. Apa yang paling menarik minat saya adalah tenaga pengajar yang sangat baik, bilik darjah persekitaran yang kondusif dan para murid juga menikmati persekitaran pemebelajaran yang seronok di sekolah. Saya ingin menggalakkan para ibu-bapa untuk berdaftar dalam program IMA kerana pengetua dan staf semua amat membantu serta profesional dalam kerja mereka.Saya amat yakin anak-anak akan mendapat kebaikkan daripada program ini sama seperti anak saya.Anak kami, Syamir Akmal telah mengikuti program IMA sejak 2 tahun lepas. Banyak peningkatan yang dpaat disaksikan dalam temph 2 tahun ini. Pembelajarannya juga semakin baik. Selain itu, daya tumpuan dan keupayaan mengira juga amat baik. Sebenarnya, dia adalah murid darjah 1 tetapi sudah mampu menguasai teknik pengiraan darab dengan baik. Sehingga pertengahan tahun ini, dia telah meningkat dengan banyak. Syamir berada di tahap pertengahan sekarang. Program IMA tentunya bukan sahaja akan menfaatkan pelajarannya tetapi juga masa depannya. Sebagai ibu-bapa, kami sentiasa berusaha untuk mental arikmetik anak pada bila-bila masa. Sebagai contoh, jika kami pergi membeli-belah kami akan menyuruhnya mengira harga barang keapda kami. Dia boleh lakukannya dengan cepat. Kami sangat gembira dengan anak kami mngikuti program IMA dan oleh sebab itu, kami akan akan mendaftarkan anak kedua kami untuk turut serta dalam program IMA ini.

Anak kami, Syamir Akmal telah mengikuti program IMA sejak 2 tahun lepas. Banyak peningkatan yang dpaat disaksikan dalam temph 2 tahun ini. Pembelajarannya juga semakin baik. Selain itu, daya tumpuan dan keupayaan mengira juga amat baik. Sebenarnya, dia adalah murid darjah 1 tetapi sudah mampu menguasai teknik pengiraan darab dengan baik. Sehingga pertengahan tahun ini, dia telah meningkat dengan banyak. Syamir berada di tahap pertengahan sekarang. Program IMA tentunya bukan sahaja akan menfaatkan pelajarannya tetapi juga masa depannya. Sebagai ibu-bapa, kami sentiasa berusaha untuk mental arikmetik anak pada bila-bila masa. Sebagai contoh, jika kami pergi membeli-belah kami akan menyuruhnya mengira harga barang keapda kami. Dia boleh lakukannya dengan cepat. Kami sangat gembira dengan anak kami mngikuti program IMA dan oleh sebab itu, kami akan akan mendaftarkan anak kedua kami untuk turut serta dalam program IMA ini.Ini merupakan kali pertama saya menyertai kejohanan ini. Saya amat terkejut dengan kejohaanan yang berskala amat besar. Ia seakan-akan merupakan sebuah keluarga yang besar . Say bangga untuk mengatakan bahawa ia merupakan satu penghormatan bagi saya sebagai salah seoang ahli IMA. Tidak kurang daripada itu, tidak dapat dinafikan bahawa program IMA merupakan satu program yang berkualiti bukan sahaja kerana gurunya menggunakan teori tetapi juga menggunakan praktikal berkaitan dengan cara ia berfungsi dalam dunia nyata. Secara terus-terang saya nyatakan, program IMA ini telah memperkayakan ilmu dan pengalaman untuk menjadi seorang tenaga pengajar yang berkelayakkan. Terima Kasih IMA dan saya suka IMA.Saya menyertai program IMA sejak saya berusia 5 tahun. Pada mulanya, saya mendapati ianya agak mencabar. Namun selepas beberapa bulan berikutnya, sy menikmati sangat program IMA ini. Akhirnya, saya telah berjayamenghabiskan program ini. Selepas memplejari mental arikmetik, saya mendapati teknik pengiran matematik saya jauh lebih baik daripada dahulu. Mental Arikmetik sangat bergunaterutamanya untuk memeriksa jawapan. Malahan saya juga telah memenangi banyak hadiah kemenangan hasil daripada penyertaan dalam pertandingan matematik di sekolah. Selain itu, skil pemikiran saya juga turut bertambah baik. Saya berasa amat bertuah dan ingin mengambil kesempatan ini untuk berterima kasih kepada para guru yang telah memberi peluang kepada saya untuk belajar mental arikmetik. Saya telah muncul juara dalam kejohanan kali ini. Saya juga ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada guru yang melatih saya untuk menghadapi kejohanan kali ini. Selain itu, saya juga melahirkan rasa berterima kasih saya kepada ahli keluarga yang telah mnyokong saya selama ini. Terima Kasih!Anak perempuan sulung saya telah mengejutkan kami setelah dia dinobatkan juara dalam kejohanan ini. Kami teruja dan gembira dengannya kerana kami sama sekali tidak menyangka dia boleh mencapai prestasi yang begitu baik walaupun hanya berlatih selama beberapa bulan sebelum menghadapi kejohanan ini. Sama sekali tidak disangka anak prerempuan saya juga telah muncul sebagai salah seorang peserta "Top 40". Kami ternyata bangga dengan anak prerempuan kami. Di samping, kami menzahirkan rasa besyukr kepada pihak IMA dan para guru sekalian yang telah berusaha dengan gigih untuk mengajar anak perempuan kami. Terima Kasih.Saya menwakili anak saya ingin mengambil peluang ini utntuk mengucapkan terima kasih kepada pengetua, Ms,Yeoh Khar Moy dan juga cikgu Ms.Jasmine daripada IMA Desa Tebrau. Kaedah pengajaran yang inovatif dan profesional telah berjaya mendidik pengiraan anak saya sehingga berjaya muncul juara dalam kejohanan antarabangsa IMA 2010 (Kumpulan D) yang telah diadakan di Persada Johor pada 26 Disember 2010. Dedidkasi dan berkat kesabaran diberi kepada anak saya telah membawa anak saya untuk mencapai pencapaian yang cemerlang dalam kejohanan ini. Tidak dapat kami bayangkan prestasi anak saya meningkat dengan begitu cepat sekali walaupun hanya mengikuti program IMA sejak 29 November 2009. Oleh sebab itu, saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih sekali lagi kepada Ms.Yeoh, dan Ms.Jasmine atas usaha gigih mereka melatih dan mendidik anak saya.Saya berterima kasih kerana memberi pelaung kepada daua untuk menjadi sebahagian dripada keluarga IMA. Saya bangga atas anugerah " pusat terbaik" yang telah dianugerahkan kepada saya dalam kejohanan antarabangsa IMA 2010. Saya menwakili Pusat IMA Taman Bukit Mutiara, ingin mengucapkan terima kasih kepada semua staf ibu pejabat IMA kerana telah memberi sokongan yang sepenuhnya sepanjang operasi perniagaan kami. Di samping itu, kami juga menghargai pengiktirafan, kepercayaan dan toleransi pengurusan dan deidikasi para pelatih di ibu pejabat IMA. Tambahan pula, Saya ingin berterima kasih juga kepada semua para guru di pusat IMA Bukit Mutiara terutama sekali Ms.Yam Zi Wei yang telah memberi sepenuh usaha dan dedikasi. Pada masa yang sama, saya juga berterima kasih kepada para ibu-bapa dan para murid yang telah memberi sokongan serta kerjasama yang baik kepada kami. Ini adalah titik permulaan untuk terus memberi motivasi kepada kami agar terus rajin berusaha.Walaupun gelaran ini mungkin tidak akan selama-lamanya menjadi milik kami, tetapi pengiktirafan kali ini ternyata menjadi satu fakor motivasi agar kami dapat terus bergerak ke hadapan. Kami sanggup menghadapi sebarang kekurangan, meningkatkan kualiti dan keupayaan serta menyumbang kepada pembangunan pusat kami . Jutaan terima kasih dan kami mendoakan yang terbaik

kepada semua. Saya juga mendoakan IMA terus bergerak seiring dan maju bersama pada masa hadapan.

 

Pertama sekali, Saya berbangga untuk menwakili pusat IMA ini untuk menerima dua anugerah yang sangat bermakna dimana satu daripadanya adalah pusat terbaik dan satu lagi merupakan empat tenaga pengajar kami juga telah menerima anugerah sebagai pengahar terbaik. Sya menghargai usaha Encik.Sam (Pengarah IMA) yang telah memberi peluang kepada kami untuk menjadi sebahagain daripada francais IMA. Didikkan serta nasihat yang diberi oleah Encik Sam dan Cik Liau memainkan peranan yang penting dalam usaha pusat IMA kami memenangi anugerah sebagai pusat IMA terbaik pada kali ini. Tidak kurang daripada itu, jatuh dan bangun sepanjang operasi perniagaan kami telah menjadi sebahagian daripada lumrah hidup kami. Selain itu, tanpa sokongan daripada para ibu-bapa terhadap IMA serta dedikasi dan hasil kerjasama dariapda semua guru, saya tidak akan mempunyai peluang ini untuk meluahkan penghargaan saya ke atas kalian semua yang berada di sini. Melalui sokongan yang padu, konfiden serta galakkan, kami akan berusaha dengan lebih gigih dalam memainkan peranan yang penting dalam kerjaya sebagai guru. Akhir sekali, saya berharap semua tenaga pengajar dapat bersama-sama saya utuk terus berjuang. Semoga semua anak-anak akan terus

memperoleh kebaikkan daripada program IMA.Perasaan gemuruh, teruja dan gembira semasa berlatih, semuanya adalah untuk menghadapi kejohanan IMA anatarabangsa ini. Walaupun anak-anak mengahadapi kekalahan semasa sesi latihan tetapi mereka sama sekali tidak berputus asa dan berusaha ke arah untuk mencapai keputusan yang lebih baik. Semangat yang ditunjukkan ini telah memikat hati para guru. Apabila kejohanan semakin hampir, anak-anak semakin bersemangat dan berusaha dengan lebih tekun walaupun hanya untuk menduduki kuiz yang akan berlangsung selama 8 minit sahaja. Para tenaga pengajar kami turut berasa gemuruh dan daripada riak wajah anak-anak ini, ternyata mereka juga mempunyai perasaan yang sama. Semasa kiraan 1, 2, 3, Mula! , para murid terus mula untuk megira dan membuat soalan-soalan yang diberikan dalam kejohanan itu. Mereka dilihat begitu fokus sepanjang waktu peperiksaan itu berjalan sehingga waktu kuiz itu tamat. Hasil komitmen ibu-bapa serta usaha gigih anak-anak, kami berjaya memenangi banyak trofi dalam kejohanan ini. Ia sesuatu yang amat bermakna melihat anak-anak naik ke pentas untuk menerima trofi kemenangan. Kami di sini menghargai segala sokongan dan galakkan serta bimbingan yang telah diberi oleh IMA. Para pengajar kami juga mendapat banayak ilmu serta pengalaman dalam kejohanan ini. Kami turut berharap untuk lebih menonjol pada edisi yang

akan datang. Semanagat IMA. Ayuh, Kulai!